Прес-центр16 серпня 2020, 12:08

Луганщина сумує у зв'язку із трагічною загибеллю Героя України Івана Запорожця

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військово-цивільна адміністрація з глибоким сумом повідомляє, що вчора, 15 серпня, жахлива трагедія обірвала життя Героя України Івана Івановича Запорожця.
Мабуть, не тільки у Новопсковському районі, й в усій Луганській  області немає жителя, який не чув про цю славетну людину.
Заслужений працівник сільського господарства України, нагороджений трудовою відзнакою «Знак пошани», Почесний громадянин Новопсковщини - Іван Запорожець пройшов довгий, сповнений трудової звитяги, самовідданого служіння своїй малій батьківщині, життєвий шлях.
 У 32 роки він очолив підприємство, яке згодом стало флагманом сільгоспвиробництва світового рівня.
Земляки згадуватимуть Івана Івановича за перші заасфальтовані дороги у районі, побудовану у 1975 році, тоді надсучасну, середню школу, введення в дію тваринницького комплексу, а на початку 1990 року – м'ясокомбінату СП "Айдар-Ан-М'ясо". Це дійсно був перший приклад соціально відповідального бізнесу на селі.
Не завжди його погляди співпадали із загальноприйнятми або схваленми кимось зверху, але він мав мужність доводити свою громадянську позицію, виявляти непохитність та принциповість.
Саме цим він заробив беззаперечний авторитет у простих селян, й представників державної влади.
Його енегрійності та невтомності у вирішенні проблем села міг позаздрити кожний. Адже йому була небайдужа доля рідної землі та рідної Луганщини, навіть, якщо він бачив її не під тим кутом, ніж інші.
Луганська обласна державна адміністрація – обласна військово-цивільна адміністрація висловлює глибокі співчуття рідним і близьким Івана Івановича Запорожця.
 Світла пам’ять про видатного сина Луганщини, патріота свого краю та просто людину щирого серця назавжди залишиться у серцях вдячних земляків!