Прес-центр30 листопада 2016, 09:11

Луганщина та Рівненщина розвивають партнерські відносини

27 листопада з робочою поїздкою до Новопсковського району прибула делегація з Рокитнівського району Рівненської області з метою зміцнення і розширення відносин у сфері гуманітарно-культурного розвитку, створення дієвого діалогу та обміну досвідом. Раніше між Рокитнівською районною державною адміністрацією Рівненської області та Новопсковською районною державною адміністрацією Луганської області було підписано угоду про налагодження партнерських відносин і співпрацю.

        

Робоча зустріч між представниками двох областей розпочалася з обговорення  програми перебування делегації Рокитнівського району Рівненської області у Новопсковському районі Луганської області, де були намічені напрямки діяльності двосторонньої співпраці. Делегацію з Рівненської області представляв Микола Кушнір, голова Рокитнівської райдержадміністрації.

 

Першим об’єктом відвідування стала Свято - Успенська церква села Осинове Новопсковського району. Зустрів гостей благочинний Новопсковського округу, протоієрей Михайло Розсоха. В ході зустрічі гості ознайомилися з історією будівництва храму та функціонування і обговорили питання щодо його ремонту. Делегацією з Рівненської області була привезена гуманітарна допомога для проведення ремонтних робіт – це 20 куб. м. обрізного пиломатеріалу.

 

Цього ж дня делегацію з Рокитнівського району разом з головою Новопсковської райдержадміністрації Сергієм Бєліком відвідали Новорозсошанську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Гостей зустріли гостинно, з хлібом сіллю, провели їм екскурсію по шкільному закладу. А потім в актовому залі школи вони зустрілися з педагогічним колективом та учнями. В ході зустрічі вчителі школи та гості з Рівненської області обмінялися досвідом роботи в освітянській сфері. До уваги вчителів та учнів Новорозсошанської ЗОШ були представлені презентації про роботу шкіл Рокитнівського району та про здобутки комунального закладу «Інваспорт». Також дітям Новорозсошанської школи були передані листи від їхніх ровесників з Рівненської області. В свою чергу для гостей діти підготували святкові концертні номери.