Прес-центр24 серпня 2016, 18:08

Луганщина відзначає 25-у річницю Незалежності України

24 серпня у місті Сєвєродонецьку відбулися обласні урочисті заходи присвячені 25-ій річниці Незалежності України.

 

Однією з головних подій стала пряма трансляція загальнонаціональних урочистих святкових заходів із столиці України м. Києва та військового параду на  Майдані Незалежності, де виступив Президент України Петро Порошенко.

Жителі Луганщини та гості міста Сєвєродонецька мали можливість на площі Перемогиоцінити вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва, досягненнямісцевих промисловців та підприємців, оглянути виставки рушників, робіт луганськихфотохудожників, а також експозицію квітів «Прапор України - прапор миру».

А згодом насолодитися виступом академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії з програмою творів українських композиторів.

 

Дітлахи Луганщини долучилися до створення малюнку на асфальті «Країна очима дітей».Розважали гостей свята ансамбль пісні і танцю «Патруль» та аматори народної пісенної творчості з міст та районів області у рамках концертної програми «Вільні люди вільної країни».

 

Вулицями Сєвєродонецькапроїхав патріотичний автопробіг.

 

У сквері біля площі Перемоги відбулися виставки «Вони захищають нашу Батьківщину», «Подорож музеями Луганської області», виїзна виставка галереї мистецтв, святковий майстер-клас з виготовлення із солодощів мапи України «Моя солодка Україна» та зустріч з місцевими поетами та письменниками «Поетичне містечко».

 

Згодом дітлахи на велосипедах, роликах, скейтах і самокатах влаштувалипатріотичний заїзд «Я люблю свою країну – свою Україну». Також малеча з різних куточків області стали щасливими глядачами та учасниками театралізованого дійства лялькового театру, бібліоквесту, дитячої конкурсно-розважальної програми «Казкова Україна», свята фарб холі «Феєрія фарб» та флешмобу патріотично-оформлених дитячих візочків «Майбутнє України».

 

На площі біля Льодового Палацу спортувиступив козачий кінний театр «На початку часів славних – краю Луганського, землі Української».

 

Найсильніші жителі Луганщини взяли участь у відкритому парному чемпіонаті Луганської області з силових видів спорту «Козацькі розваги».

Молодь  та професійні хореографи організували флешмоб «Єдина Україна» та майстер-клас з вивчення українського танцю.

 

Ввечері для сєвєродончан та гостей міста відбувся кінопоказом під відкритим небом «Єдиний Кінопростір».

 

Наприкінці вечора на площі Перемоги поціновувачів сучасної музики чекає виступ легендарного панк-рок гурту «Brutto».

 

Урочисті та святкові заходи відбулися також у районах та містах області. На головних площах та вулицях населених пунктів, мешканців привітали керівники територій, ветерани, учасники АТО та бойових дій.

 

Відбулися концерти за участю професійних та аматорських колективів, молодь провела патріотичні флешмоби та спортивні заходи.