Прес-центр2 вересня 2016, 13:09

Луганщина відзначає 71-у річницю завершення Другої світової війни та 73-ю річницю визволення області від фашистських загарбників

2 вересня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники міської влади Сєвєродонецька, ветерани та громадські активісти взяли участь в урочистій церемонії покладання квітів до братської могили «Меморіал Слави» з нагоди 71-ї річниці завершення Другої світової війни та 73-ї річниці визволення Луганської області від фашистських загарбників

Як зазначив Юрій Клименко, коментуючи значення цих свят для луганчан: «Історія пережитої народом трагедії та вибореної Перемоги завжди живе з нами. За свою свободу Луганщина заплатила майже 100 тисячами життів своїх синів. Ми не маємо права забувати й про те, що визволення України почалося з нашої землі! Тому, впевнений Луганська область звільниться від окупантів знову!»

 

Звертаючись з вітальним словом до ветеранів, заступник голови облдержадміністрації наголосив: «Шановні ветерани, ви – наш золотий фонд! Як не побудувати добротний дім без міцного надійного фундаменту, так і нам не зробити Луганщину сильною та квітучою без вашої підтримки та опори. Як би далеко не пішов час, які б зміни не відбулися, ваш подвиг ніколи не померкне, буде жити вічно».

 

Цього ж дня по всіх містах та районах області керівники територій та громадськість поклали квіти до пам’ятників загиблим у Другій світовій війні, меморіалів та військових поховань, взяли участь у мітингах-реквіємах, акціях пам’яті, присвячених відзначенню 71-ї річниці завершення Другої світової війни та 73-ї річниці визволення Луганської області від фашистських загарбників.