Прес-центр9 травня 2019, 13:05

Луганщина відзначила День перемоги над нацизмом

Сьогодні, 9 травня, у Рубіжному виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь та заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяли участь в урочистостях з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На площі Перемоги зібралися привітати ветеранів співробітники облдержадміністрації, представники підрозділів Збройних Сил України, Головного управління Нацполіції у Луганській області та патрульної поліції, ДСНС України в Луганській області, жителі Луганщини.

«Дорогі ветерани та діти війни, дозвольте вас привітати з найвизначнішою подією в історії сучасної Європи – Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 70 мільйонів людських життів коштувало світу прагнення жити у мирі. Україна пам’ятає героїчний подвиг усіх наших солдат-фронтовиків та тих, хто допомагав здобувати перемогу в тилу. Сьогодні наше спільне завдання – вберегти мир у всій Україні», – звернувся до присутніх Сергій Філь.

Також очільник області особисто відвідав ветеранів Рубіжного та нагородив обласними відзнаками і подарунками.

Нагадаємо, 8 травня Сергій Філь у Сватовому взяв участь у мітингу-реквіємі до Дня пам’яті та примирення, а також панахиді за загиблими воїнами у Другій світовій війні. Він закликав людей пам’ятати величезний внесок українців у перемогу та жагу до свободи: «Кожен п’ятий українець віддав своє життя під час Другої світової. Ворог знову прийшов на нашу землю п’ять років тому. Він підступний та сильний, але ми готові до відсічі. І наші воїни доводять це кожного дня».