Прес-центр18 cічня 2019, 10:01

Луганщина відзначить День Соборності України ланцюгом єднання

У Луганській області заплановано цілу низку святкових заходів, присвячених 100-річчю підписання Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. По всій Луганщині пройде вшанування пам’яті видатних діячів та героїв, які боролися за українську соборність і свободу.

Головні обласні заходи відбудуться 22 січня 2019 року в м. Сєвєродонецьку.

Так, о 10:20 біля будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру (бул. Дружби народів, 21) буде проведено акцію «Ланцюг єднання», під час якої понад три сотні людей візьмуться з руки на знак вшанування Соборності України.

«Ми пам’ятаємо живий ланцюг, що у 1990 році з’єднав Львів та Київ – це був духовний порив українського народу, одна з найбільших масових акцій для тогочасної України. Зараз, коли за кількадесят кілометрів від Сєвєродонецька триває війна, жителі відчувають потребу в єднанні умів та сердець, адже разом ми нездоланний народ», – прокоментував директор Департаменту масових комунікацій Олександр Костенко та запросив усіх охочих долучатися до живого ланцюга та підтримати одне одного.

Крім того,  цього дня відбудеться урочистий захід та тематична концертна програма з нагоди Дня Соборності України за участю керівництва області, військовослужбовців, органів місцевого самоврядування, учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та громадськості.

У релігійних спільнотах області віряни молитимуться за Україну.

На першому поверсі будівлі облдержадміністрації буде розміщена інформаційно просвітницька виставка, присвячена історії Державного Герба України.

У Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.М. Горького (м. Старобільськ, вул. Базарна, 32А) буде проведено пізнавальну командну гру для учнівської молоді «Соборний ALIAS». Також для відвідувачів бібліотеки організовано книжкову виставку «Одна Єдина Соборна Україна».

У Луганському обласному краєзнавчому музеї (м. Старобільськ, вул. Гімназична, 53) відкриється музейна виставка «Найдорожча з усіх, рідна земле моя!» та буде презентовано мультимедійний екскурс.

Протягом усього січня на офіційному сайті Державного архіву Луганської області діє онлайн-виставка архівних документів.