Прес-центр23 лютого 2021, 14:02

Луганщина використала 99 відсотків держсубвенції на підвищення якості освіти «Нова українська школа»

Про це повідомлено сьогодні, 23 лютого, під час засідання колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

У її роботі взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Вона, насамперед, подякувала освітянам області за високі результати в навчанні дітей та молоді за підсумками 2019-2020 навчального року, досягнуті у період реформування сфери. Більш того, із початком пандемії педагогам довелося навчати за новими формами.

«Наші учні досягли високих результати у зовнішньому незалежному оцінюванні, деякі з яких набрали по 200 балів. Крім того, щорічно збільшується кількість дітей із тимчасово окупованої території і бажає продовжити навчання саме на Луганщині. Наша область вчасно і практично в повному обсязі використовує освітню субвенцію та відновлює освітні об’єкти. Це результат високого рівня взаємодії облдержадміністрації, органів влади на місцях та керівництва навчальних закладів», - наголосила Катерина Безгинська, підбиваючи підсумки минулого року.

Під час заходу зазначено, що дошкільною освітою в області охоплено 13 879 вихованців. Важливо, що черга на влаштування дітей у дитсадки на Луганщині відсутня.

Серед 273 закладів загальної середньої освіти 17 опорних шкіл, 52 навчально-виховних комплекси, 12 ліцеїв, 20 гімназій, 10 закладів загальної середньої освіти обласної комунальної власності. Минулоріч відкрито 326 перших класів для 5 501 учня.

Крім того, як повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, впродовж року використано 99 % державної субвенції місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Систему НАССР впроваджено в 90 закладах дошкільної освіти та 117 закладах загальної середньої освіти.

За «Національним проєктом «Велике будівництво» проведені ремонти на 11 об’єктах освіти, придбано обладнання для дев’яти навчальних кабінетів і п’яти STEM-лабораторій, придбані чотири спеціалізовані шкільні автобуси.

Наголошено, що особлива увага приділяється запровадженню та розвитку в області інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами. Так, наразі на Луганщині функціонують вісім інклюзивно-ресурсних центрів.

Серед рішень колегії, зокрема, визначено сприяння збільшенню мережі опорних шкіл області з урахуванням нового адміністративно-територіального устрою.