Прес-центр7 лютого 2019, 17:02

Луганщина визначає плани розвитку на найближчі три роки

У Луганській області відбувається другий етап засідань районних Рад регіонального розвитку, на яких території визначають перспективи розвитку на найближчі три роки.

Протягом грудня – січня у районах та громадах області пройшли активні громадські обговорення проектів перспективних планів розвитку територій. Документи були представлені під час перших засідань Рад, що відбулися у грудні 2018 року. Із планами жителі районів могли ознайомитися на офіційних сайтах місцевих органів державної влади та на сторінках засобів масової інформації. Під час зустрічі з членами Рад громадяни висловили своє бачення розвитку населених пунктів та внесли свої пропозиції. Таким чином, кожна територія визначила свої конкурентні переваги і пріоритети, на основі яких на дорожніх мапах у найближчі три роки з’являться пріоритетні об’єкти – маркери розвитку.

1 лютого Перспективний план розвитку на 2019-2021 роки ухвалили на другому засіданні Ради регіонального розвитку Сватівського району. Під час свого виступу голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров повідомив, що План передбачає реалізацію проектів увсіх напрямах життєдіяльності району, які узгоджені з напрямами та цілями Стратегії економічного і соціального розвитку Сватівського району.

«Для Сватівщини розвиток переробної галузі та сільського господарства є бюджетоутворюючими. В реальному секторі економіки планується 5 проектів, які нададуть можливість додатково створити 33 робочих місця», – зауважив голова РДА. Також План враховує проекти розвитку медицини, освіти, культури, а також відновлення дорожньої інфраструктури.

Також протягом тижня другі засідання Рад регіонального розвитку відбулися у Білокуракинському, Марківському, Новопсковському, Кремінському, Попаснянському, Новоайдарському районах.

Як зазначив під час свого виступу на засіданні Ради голова Марківської райдержадміністрації Ігор Дзюба, План перспективного розвитку району не є догмою, а життя вноситиме свої корективи. «Використовуючи всі можливі інструменти, всі джерела фінансування ми повинні будувати майбутнє нашого району!» – підсумував він.

Усі затверджені на районному рівні плани будуть розглянуті на другому засіданні Ради регіонального розвитку Луганської області. План перспективного розвитку Луганщини буде затверджений на їхній основі та представлений Президенту України.