Прес-центр15 лютого 2023, 19:02

Луганщина вперше представлена на Інвестиційній конференції «Відродження нації. Муніципалітети України. Можливості для інвесторів та партнерів» в Польщі

Сьогодні, 15 лютого, у Варшаві відкрилася інвестиційна конференція «Відродження нації. Муніципалітети України. Можливості для інвесторів та партнерів».
Її організаторами виступили компанії «ECONOMY OF TRUST», «MAYORS CLUB» та «REBUILD UKRAINE».

REBUILD UKRAINE - міжнародна офлайн платформа для залучення зовнішнього фінансування на відбудову України.

У заході беруть участь 24 громади України. За сприяння Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської облдержадміністрації до події долучилися Сєвєродонецька та Рубіжанська громади.

Відкрив виставку міжурядовий прес-брифінг, на якому своє бачення процесу відбудови висловили представники державних органів влади України, Польщі, Латвії, Данії, Великої Британії, Німеччини. За їхніми словами, оновлення України стане найскладнішим проектом відбудови з часів Другої світової війни, масштаби руйнувань настільки значні, що лише за активної участі країн-партнерів можна впоратися з цим викликом.

Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація презентувала громаду на Національному стенді «Україна та її громади». Делегацію очолила заступник керівника Сєвєродонецької МВЦА Тетяна Верховська.

16 лютого на «Марафоні громад» для фінансових та донорських інституцій будуть представлені найперспективніші інвестиційні проекти.

Сєвєродонецька громада, зокрема, презентує три проекти щодо відбудови та сталого розвитку.

Це проект «Нова енергія» - будівництво сучасного сміттєспалювального заводу орієнтовною вартістю 90 млн дол, «Відновлення пасажирських перевезень» - вартістю 494 млн грн та проект «Нові каналізаційно-очисні споруди» - передбачено будівництво очисних споруд потужністю 8000 м кубометрів на добу.

Також окремо від запланованих заходів конференції Сєвєродонецька громада запрошена на зустріч з Міністром промисловості Чехії.

Рубіжанська міська військова адміністрація бере участь в конференції як гостьова громада. Очолює делегацію заступник начальника міської військової адміністрації Аліса Міщенко. Громада представлена у виставках, інвестиційних заходах, презентаціях. Актуальні теми для муніципалітетів обговорюються на панельних дискусіях.

Інвестиційна конференція, марафон громад, виставка будівельних рішень та багато інших цікавих заходів відбудеться рамках конференції «Відродження нації. Муніципалітети України. Можливості для інвесторів та партнерів».

Як зазначив директор Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської облдержадміністрації Максим Сутковий, участь у конференції - це налагодження прямих домовленостей, свого роду майданчик для комунікації між будівельними галузями Європейських країн для прискорення відбудови громад, ознайомлення з надсучасними технологіями, які пропонує світовий ринок.

До участі в наступній конференції планується долучити більшу кількість громад від Луганщини.

Захід відбувається за підтримки Міністерства закордонних справ України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Україні, Ministerstwo Rozwoju i Technologii.