Прес-центр21 лютого 2017, 11:02

Луганщина вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого на сцені Сєвєродонецького обласного музичного училища імені
С.Прокоф’єва відбувся концерт академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича, присвячений Дню Пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Ольга Лішик, військові, які сьогодні захищають терени нашої Батьківщини, студенти та представники громадських організацій.

Звертаючись до присутніх, заступник голови облдержадміністрації Юрій Кліменко наголосив: «Люди, які три роки тому знаходились у Києві на Майдані, наймолодшим було 17 років, – відважні патріоти своєї країни. Народ повстав проти беззаконня та свавілля злочинної влади. На жаль, за боротьбу вони віддали свої життя. Пам'ять про Небесну Сотню буде завжди нагадувати нам, яку велику ціну заплатив і продовжує платити український народ заради свободи. Зараз такі ж молоді люди знаходяться на фронті, вони також ризикують самим найдорожчим – своїм життям. Це дуже прикро, але така ціна війни. Кожному особисто і всім нам разом треба зробити все, щоб кров, пролита на Майдані і тут, на Сході України, не була марною».

Також Юрій Клименко нагородив обласними відзнаками громадських активістів.

За значний особистий внесок у розвиток волонтерського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадянську позицію та з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза листом подяки були відзначені депутат Сєвєродонецької міської ради Сергій Самарський та член громадської організації «Жінки Луганщини» Ірина Сафронова.

У цей пам’ятний день академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії подарував глядачам твори видатних митців. Хвилююча мелодія із кінофільму «Список Шиндлера», відома мелодія українського композитора Мирослава Скорика, а також музичні композиції Йоганнеса Брамса, Петра Чайковського, Людвига ван Бетховена не лишили байдужим нікого.