Прес-центр29 серпня 2020, 13:08

Луганщина вшанувала пам’ять синів і доньок України, які віддали заради неї найцінніше – своє життя

Скорботною ходою, схиливши прапори, двома колонами: одна з боку Сєвєродонецька, інша – з боку Лисичанська, пройшли вдячні захисникам люди та об’єднались на місці  загибелі групи військовослужбовців під керівництвом полковника, посмертно генерал-майора Нацгвардії  Олександра Радієвського.

На грудях учасників ходи були приколоті значки та власноруч зроблені соняхи як символ трагічних подій російсько-української війни, що  розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли.

«Шість років тому наші «сусіди» проявили свої підступні плани. Вони брехали тоді і продовжують брехати всьому світу сьогодні. Згадаємо Крим, «зелених чоловічків», які виявились кадровими російськими військовими. Згадаємо Іловайськ – «зелений коридор», який став червоним від крові наших військових.

Дуже боляче згадувати хлопців та дівчат, які загинули у цій війні. Сьогодні буде багато сліз, але жодної сльози не впаде, коли ми будемо судити тих, хто відібрав їх у рідних та близьких.

Жодних домовленостей із ворогом: як із зовнішнім, так і з внутрішнім, який намагається за цукор та обіцянки купити собі безроздільну владу тут на Луганщині.

Дуже хотілося б, щоб цей місяць без втрат тривав нескінченно! Знаю, буде дуже трудно, але перемога буде за нами, адже з нами Бог! Слава Україні!», - звернувся до учасників меморіального заходу очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Духовні лідери усіх конфесій взяли участь у панахиді по загиблих Героях України, яку провів Уповноважений представник Сєвєродонецької Єпархії Архімандрит Мелетій. Вони звернулись до присутніх та своїх вірян з промовами щодо вшанування пам’яті усіх загиблих за незалежність нашої держави.

Зокрема, Преосвященний, єпископ Сєвєродонецький і Старобільський Афанасій наголосив: «Споконвіків Україна не вела загарбницьких війн. Учора ми відзначали Успіння Пресвятої Богородиці, яку наше христолюбиве українське воїнство взяло собі за захист по праву. Російська армія розбилася об звитягу наших вояків та нашу віру у перемогу. Немає у Бога смерті – у Бога всі живі! Ті, хто загинув заради визволення своєї землі, продовжують захищати нас з Небес!».

Учасники панахиди вшанували пам’ять Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, хвилиною мовчання, яка супроводжувалась ударами Дзвону пам’яті, як і по усій країні. Та поклали квіти до пам’ятника на місці загибелі генерал-майора Олександра Радієвського.