Прес-центр21 лютого 2017, 12:02

Луганщина запалила свічки до Дня Пам’яті Героїв Небесної Сотні

З нагоди третьої річниці трагічних подій на Євромайдані, 20 лютого, біля міського Палацу культури відбулась акція «Свіча пам’яті».

Понад сто лампад були запалені в пам’ять учасників Революції Гідності. Сотні людей прийшли вшанувати відвагу й силу духу громадян, які відстоювали ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України.

До акції також долучились заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, представники міської та районної влади, активісти громадських організацій та луганчани – учасники Майдану.

Ольга Лішик зазначила, що ця акція покликана вшанувати кожного учасника Майдану, який своїм життям заплатив за правду і волю. А запалені свічки будуть нагадувати про ту важку втрату, якої зазнали сотні родин і все українське суспільство. Також вона виразила вдячність за відвагу і звитягу захисникам України, які зараз захищають нас від російського агресора.

Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до їх світлин.

 «Герої не вмирають!» – саме ці слова назавжди стали гаслом в пам’ять про героїв, котрі своєю самовідданістю Україні навічно залишаться в нашій пам’яті.