Прес-центр2 жовтня 2018, 15:10

Луганщина завжди гідно виконувала завдання по комплектуванню Збройних Сил новобранцями. І цього року завдання Головнокомандувача будуть виконані, – Юрій Клименко

Питання організації осіннього призову на строкову військову службу до лав Збройних Сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України та Державної спеціальної служби транспорту були розглянуті під час інструкторсько-методичних зборів, які відбулись в облдержадміністрації на чолі із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком.

Про загальну ситуацію учасників зборів поінформував начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби), заступник військового комісару Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан.

Зокрема, він зазначив, що на більшості територій є проблеми з фінансуванням заходів щодо організації набору на контрактну службу, а також із проведенням медоглядів призовників спеціалістами, через неукомплектування РТМО.

«Ситуація непроста, адже конструктивна співпраця між місцевою владою та військоматами налагоджена тільки у Станично-Луганському, Білокуракинському та Новоайдарському районах. Проте, незважаючи на об’єктивні складнощі, Луганщина завжди гідно виконувала усі завдання по комплектуванню Збройних Сил новобранцями. Упевнений і цього року завдання Головнокомандувача будуть виконані», – зазначив Юрій Клименко.