Прес-центр24 жовтня 2016, 12:10

Луганщина зустрічає 26 вчителів із Тернопільщини та Львівщини

24 жовтня голова Луганської обласної державної адміністрації ‑ керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом з головою Рівненської ОДА Олексієм Муляренком взяли участь в урочистій зустрічі 26 вчителів з Тернопільщини та Львівщини.

До Луганщини освітяни приїхали в рамках реалізації Угоди про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво за Всеукраїнським проектом «Змінимо країну разом!» з метою педагогічного обміну.

Звертаючися до шановних гостей Юрій Гарбуз зазначив: «Ми 25 років скандували «Схід та Захід – разом», проте майже нічого не робилося для спільних кроків назустріч. Однак, ініційований влітку цього року  Всеукраїнський проект «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості», у якому взяли участь 50 представників Луганщини, допоміг у подоланні різноманітних стереотипів один про одного. На Західній Україні луганчани пересвідчилися у відсутності міфічних «бандерівців», здобули нові знайомства та перейняли цінний досвід».

Також керманич Луганської області згадав висловлювання німецького політичного діяча Отто фон Бісмарка, що війна приходить туди, де недопрацював вчитель та священик.

Керівник Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко наголосив, що приїзд 26 вчителів з Львівської та Тернопільської області є добрим знаком і продовженням теплих дружніх стосунків між Луганщиною та Західною Україною. Так, з Рівненщини надійшло 60 тонн гуманітарної допомоги, яка переважно складається з шкільного приладдя для вихованців навчальних закладів області.

Олексій Муляренко висловив сподівання, що педагоги Рівненщини в рамках педагогічного обміну приїдуть поділитися своїм досвідом до Луганської області.

Під час урочистостей учасникам заходу музичним подарунком став виступ ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії, де пролунали аутентичні народні пісні.

Очільник Луганської області запевнив присутніх, що в пам’ять про загиблих борців за свободу та незалежність України мотивує нас продовжувати та поглиблювати наші взаємини з усіма регіонами нашої країни.

«Патріотизм у моєму розумінні – це любов. Тому необхідно боротися за души та думки молоді Луганщини, плекати у їх серцях світле почуття до свого краю, його культури, загальнолюдських цінностей та України загалом», – підкреслив Юрій Гарбуз.

Наприкінці зустрічі глава області подякував педагогам Тернопільщини та Львівщини за те, що вони відгукнулися на запрошення, вбачаючи у цьому подальший шлях до порозуміння та злагоди між усіма нашими співвітчизниками заради майбутнього України.