Прес-центр24 серпня 2020, 12:08

Луганщина зустріла світанок Дня Незалежності молитвою за Україну

Зранку з нагоди Дня незалежності голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у молебні за Україну.

Першим богослужіння розпочалось у храмі на честь Різдва Христового Сєвєродонецької єпархії Української Православної Церкви, яке очолив Уповноважений представник Сєвєродонецької Єпархії Архімандрит Мелетій.

«Дійсно, Луганщина – світанок України. Мабуть, сьогодні ми першими молились за єдність України. Та чи першими, чи останніми не має значення, адже кожна молитва за мир на нашій землі», -  у своїй промові зазначив Архімандрит Мелетій.

Богослужіння також відбулось у культовому приміщенні парафії на честь святого пророка Іллі Луганської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України). Його провів єпископ Афанасій.

У своїх молитвах священнослужителі прохали про допомогу українським воїнам і про захист всього українського народу.

Також Сергій Гайдай поклав квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку та Івану Франку.

«Сьогодні ми є свідками великих змін, які відбуваються в нашій Україні. Ці зміни пророкували нам генії слова, виборювали козацькі гетьмани і всі борці за незалежність нашої держави, – наголосив очільник області. –  Тому великі постаті Тарас Шевченко та Іван Франко залишили нам спадщину, яка є для нас дороговказом й зараз. Вони наші повсякчасні провідники».

Слід зазначити, що музику на вірш Тараса Шевченка «Заповіт» написав український композитор, наш земляк і художній керівник ансамблю пісні і танцю «Радани» Ілля Ханенко. Під час заходу її виконав колектив «Радани».