Прес-центр20 серпня 2019, 16:08

Луганщині потрібен державний інформаційний протекціонізм

Проблемні аспекти будівництва телевізійної передаючої станції у Попаснянському районі та взаємодію зі штабом ООС в питаннях протидії інформаційній агресії обговорили на засіданні робочої групи з питань збільшення україномовного контенту при Луганській облдержадміністрації. 

Очільник області Віталій Комарницький критично оцінив стан справ в інформаційній сфері. Зокрема, висловив незадоволення розбалансованістю системи поширення офіційної інформації, критично низькими тиражами місцевих ЗМІ, а також присутністю в ефірі ворожих теле- та радіоканалів.

«Ми не «територія», а область, тому усі складові інформаційного простору мають бути представлені – і друковані видання, і телебачення, і радіо», – наголосив голова облдержадміністрації.

Він акцентував на позиції Президента України щодо розробки інформаційної стратегії для Донбасу, з урахуванням перспектив реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Віталій Комарницький вважає, що захист українського інформаційного простору слід розширити у контексті створення проукраїнського російськомовного контенту.

«По той бік «лінії розмежування» теж наші люди, українці, і вони мають жити з нами одним життям», – відзначив Віталій Комарницький.

Представник Штабу Об’єднаних Сил Руслан Мирошниченко поінформував присутніх про результати виконання Плану спільних дій штабу та Луганської облдержадміністрації.

«Ворог використовує протестний потенціал населення, розпалює сепаратизм та ностальгію по радянському минулому у людей старшого покоління, тому нашою стратегією має бути демонстрація присутності державності на окупованих територіях», – розповів Руслан Мирошниченко.

У ході обговорення перспектив розвитку інформаційного простору області визначені нові напрями співробітництва: розвиток молодіжних медіа, впровадження медіа-освіти та спеціальних проектів, розрахованих на мешканців непідконтрольних територій та «сірої зони».

Голова облдержадміністрації доручив підготувати звернення до РНБО України з пропозиціями, які дозволять запровадити на Донбасі систему державного інформаційного протекціонізму.