Прес-центр10 жовтня 2018, 16:10

Луганщині потрібна робота Сєвєродонецької ТЕЦ у режимі генерації електроенергії, – Юрій Клименко

Відповідну нараду сьогодні, 10 жовтня, провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він наголосив, що робота ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» в режимі генерації електричної енергії протягом опалювального періоду 2018-2019 років є вкрай важливою для Луганщини.

«Це підприємство наразі залишається єдиним резервним джерелом генерації електроенергії в області. Тож, враховуючи критичну ситуацію з постачанням вугілля на Луганську ТЕС у місті Щастя, електропостачання області у осінньо-зимовий період може бути нестабільним. Разом з тим, потужностей Сєвєродонецької ТЕЦ має вистачити для забезпечення життєдіяльності області», – акцентував він.

Слід зауважити, що для потреб ВП «Луганська ТЕС» ТОВ «ДТЕК Східенерго» з 1 жовтня не надано квот на постачання вугілля з території РФ.

Також учора у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України відбулася нарада, одним з протокольних рішень якої стало проведення навчань на території області під координацією ДП «НЕК «Укренерго». Протягом них відпрацьовуватиметься механізм одночасного запуску усіх підприємств, які генерують електроенергію на Луганщині.

Крім того, 12 жовтня відбудеться селекторне засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, де також розглядатиметься поточна ситуація з електропостачанням області.

«Тому наразі важливо провести аудит майна та обладнання, щоб мати обґрунтовану відповідь о поточних можливостях роботи Сєвєродонецької ТЕЦ у режимі генерації», – зауважив Юрій Клименко.

Очікується, що у наступному році має завершитися будівництво електропідстанції у Кремінній, що у значній мірі вирішить питання електропостачання регіону. Тож, робота Сєвєродонецької ТЕЦ в режимі генерації вкрай важлива протягом поточного опалювального періоду. Про це заявив директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест.

Поточні питання під час наради обговорені з розпорядником майна ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» Ігорем Мучинським та директором цього підприємства Олександром Гудимом. До розгляду ситуації у режимі скайп-обговорення також долучився заступник директора Департаменту управління державними підприємствами та корпоративними правами держави, начальник Управління інвестиційної діяльності та державних підприємств Фонду державного майна України Олександр Баранюк.

За словами директора підприємства, на сьогодні завершено ремонт усього обладнання, яке задіяне у виробництві теплової та електричної енергії.