Прес-центр25 вересня 2020, 14:09

Луганщину треба розбудовувати, а туризм – це величезна складова економічного розвитку області, - Сергій Гайдай привітав представників галузі зі святом

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистостях до Дня туризму.

«Уряд  робить величезний акцент на розвитку туристичної індустрії, усього напрямку. Луганщина має свої, приваблюючі туристів, «магніти». Дійсно, зараз через коронавірус, закриті кордони, люди більше подорожують всередині країни. Я впевнений, що ми рухаємось до миру, до повернення наших територій. Луганщину треба розбудовувати, а туризм – це величезна складова економічного розвитку області. Нашим вкладом у повернення територій та розвиток регіону стане демонстрація того, що Луганщина має інший бік. Луганська область – це не тільки війна, сільськогосподарські угіддя чи специфічні хімічні підприємства, а ще й привабливі туристичні місця. Тож я дякую вам за те, що займаєтесь цією справою», - привітав присутніх з професійним святом очільник області.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток сфери туризму в регіоні та з нагоди Дня туризму Почесною грамотою обласної державної адміністрації було нагороджено Невеницю Олега – голову правління громадської організації «Туристична асоціація Луганської області», директора ТОВ «Туристична компанія «Телемак».

Наприкінці Сергій Гайдай зауважив, що представники туризму як професіонали своєї справи, мають підказати йому, у чому саме потрібна допомога, а зі свого боку - пообіцяв будувати дороги, та розповів про напрямки, які вже відновлені.

Також під час урочистостей були вручені подяки від Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму. Переможці та фіналісти відкритого конкурсу «Туристичний сувенір Луганщини» отримали дипломи за номінаціями «Сувенір міста», «Гастрономічний сувенір», «Сувенір іграшка», «Ідея сувеніру».