Прес-центр23 лютого 2022, 17:02

Луганська бригада територіальної оборони – перша, яка повністю готова до несення служби зі зброєю у руках, – Юлія Лапутіна провела нараду з представниками штабу територіальної оборони

В рамках робочого візиту до Луганщини Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела нараду з керівництвом та представниками штабу Луганської окремої бригади територіальної оборони. Зокрема, були обговорені питання матеріального забезпечення підрозділів на місцях, залучення бізнесу до цих процесів, активізації набору до лав тероборони. «Ми перша бригада територіальної оборони, яка повністю готова до несення служби зі зброєю у руках», – прозвітував про проведену роботу командир 111-й бригади Сил територіальної оборони В’ячеслав Суханов. У свою чергу Юлія Лапутіна порекомендувала широко залучати ветеранів АТО/ООС до підготовки бійців тероборони: «Краще за тих, хто має досвід бойових дій, не навчить ніхто» - зазначила вона, а також додала, що резервісти першими стануть до зброї для захисту державию.

За підсумками візиту Юлія Лапутіна провела пресконференцію для представників регіональних та місцевих осередків загальнодержавних ЗМІ.

«Пріоритетом роботи відомства цьогоріч є забезпечення учасників бойових дій житлом. Для втілення цього задуму з державного бюджету на 2022 рік виділено 5,5 млрд гривень. Першочерговим завданням є забезпечення житлом ветеранів російсько-української війни, які є переселенцями з тимчасово-окупованих територій», - повідомила пані Міністр.

Крім того, вона відзначила, що починаючи з цього року, ветерани матимуть змогу придбати житло на вторинному ринку, або у новобудовах, що офіційно здані в експлуатацію. Ці кроки здійснені, аби убезпечити людей від недоброчесних забудовників.

Журналістів безпосередньо цікавила її оцінка безпекової ситуації на Луганщині. Відповідаючи, Міністр з питань ветеранів України наголосила, що незважаючи на важкі обстріли підконтрольної території області, тут у повній мірі працюють державні установи, зокрема, військово-цивільні адміністрації та керівники територіальних громад на прифронтових територіях.