Прес-центр9 серпня 2022, 16:08

Луганська лікарня МВС: необхідна допомога правоохоронцям - у Дніпрі, складна реабілітація – закордоном

Військові медики завжди поряд із тими, хто першим зустрічає ворога  та ризикує власним життям заради порятунку інших. Тому, скільки дозволяла безпекова ситуація, лікарі  ДУ «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Луганській області» залишались у Сєвєродонецьку, аби надавати допомогу пораненим правоохоронцям та мирним мешканцям.

Коли настав час залишити місто, персоналу вдалося вивезти на підконтрольну територію дороговартісне діагностичне обладнання, яке вже працює у Дніпрі.

«Нещодавно роботу луганської обласної лікарні  МВС відновлено  на базі Територіального медичного об’єднання МВС України по Дніпропетровській  області. Спільно ми працюємо над реабілітацією бійців, які отримали поранення та травмування, захищаючи суверенітет нашої країни», - розповів її керівник Дмитро Іванов.

За його словами, до роботи вже стали 30 фахівців. Медичну допомогу правоохоронцям та їх родинам надають висококваліфіковані спеціалісти за напрямками: хірург, травматолог, кардіолог, уролог, терапевти та  інші.

Керівник закладу - Дмитро Іванов за фахом хірург. У час найзапекліших боїв 2014-2015 років він разом із групою медиків відвідував позиції поліцейських та нацгвардійців з практичними заняттями тактичної медицини. Адже був переконаний, що ці знання врятують правоохоронцям не одне життя.

До широкомасштабного вторгнення окупаційних військ поліцейських лікували у штатному режимі. Все докорінно змінилося 24 лютого 2022 року, коли працювати довелося під постійними обстрілами, інколи без електрики та тепла. Зараз же, лікарі ТМО МВС України по Луганській області працюють переважно над реабілітацією співробітників поліції після отриманих травм. Найбільш складні випадки - лікують у інших медичних  закладах країни та за її межами.

Так, Латвія взяла зобов’язання у прямому сенсі «поставити на ноги» бійця, що отримав мінно-вибухову травму ноги з розривом нерву. У балтійській країні йому трансплантують нейростимулятор, який відновить рухливість кінцівки. Цей боєць вже висловлює бажання повернутися до побратимів на поле бою. Ще одного, захисника, якому пошкодило очі, готують до лікування у Туреччині.

Нагадаємо, до Дня Української Державності, керівник ДУ «ТМО МВС України по Луганській області» Дмитро Іванов був нагороджений відзнакою Ради національної безпеки і оборони України І ступеня за високу професійну майстерність, проявлену особисту мужність та відвагу, стійкість та рішучість при виконанні військового та службового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя під час заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, бездоганне служіння Українському народу.