Прес-центр18 квітня 2017, 17:04

Луганська обласна бібліотека долучилася до відзначення Року Японії

2017 рік оголошено Роком Японії в Україні. Планується провести численні заходи, присвячені японській культурі та її традиціям.

Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Горького, яка сьогодні розташована у Старобільську, активно долучилась до визначення цієї події та, у свою чергу, представила розважально-освітні заходи.

Так, нещодавно у бібліотеці кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Олександр Набока прочитав лекцію «Японія: світ самураїв», проведена.

Учасники заходу ознайомилися з історичними обставинами формування японської цивілізації, національно-культурними особливостями цієї країни, міфами про виникнення світу тощо.

Також, під час вже традиційного для бібліотеки засідання аматорів пера «Літературний БУМ», учасникам заходу представили японську літературу: найкращу японську поезію  – хайку (хоку) та танка (вака).

Крім цього, у бібліотеці провели конкурс на найцікавіший аніме-малюнок «Акіхабара по-українському».

Визначали кращі роботи за допомогою голосування у соціальних мережах Інтернет. Переможців нагородили тематичними подарунками.                         

Працівники обласної бібліотеки вважають, що подібні заходи не тільки підвищують обізнаність населення, але й засвідчують зацікавленість молоді та старшого покоління в урізноманітненні культурно-освітнього життя.