Прес-центр9 березня 2017, 11:03

Луганська обласна служби зайнятості: гендерні аспекти працевлаштування

У Луганській області протягом останніх років служба зайнятості приділяє посилену увагу вирішенню проблем безробіття серед жінок, які сьогодні складають більше 51 % зареєстрованого ринку праці, та реалізує державну гендерну політику щодо сприяння зайнятості жінок.

Так, служба зайнятості працює за такими напрямами: надання пропозицій підходящої роботи, працевлаштування, навчання новим професіям (спеціальностям), перекваліфікація, підвищення кваліфікації, профорієнтаційні послуги, оплачувані громадські роботи та роботи тимчасового характеру.

У 2016 році на обліку в службі зайнятості перебувало 13715 жінок, з яких 3715 – працевлаштовано. 

Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці жінкам пропонується професійна підготовка, перепідготовка за професіями, які користуються попитом у роботодавців. 937 жінок у минулому році були направлені на професійне навчання.

Значна увага приділяється інформаційній роботі з жінками: це і масові заходи – ярмарки вакансій; виїзні консультації на підприємства, де передбачається вивільнення; семінари і тренінги для жінок; індивідуальні профконсультації а також допомога жінкам в адаптації до вимог сучасного ринку праці, яка сприяє конкурентоспроможності жінки на ринку праці.

На базі міських та районних центрів зайнятості створені гендерні куточки та постійно проводиться робота з гендерної просвіти серед осіб, які перебувають на обліку в обласній службі зайнятості. Ця робота складається з проведення групових заходів (семінарів) із зазначеної тематики.

Також у минулому році всього було проведено 103 семінари з гендерних питань, в яких взяли участь 1738 безробітних громадян. Також з метою сприяння саморозвитку та самореалізації жінок організовуються семінари «Жінка на ринку праці» (у 2016 році – 100 семінарів для 1472 осіб), повідомляє Луганський обласний центр зайнятості.