Прес-центр5 травня 2023, 14:05

Луганська обласна військова адміністрація задекларувала підтримку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

«Підтримуючи Стратегію, ми прагнемо зробити видимими щоденні проблеми мільйонів громадян та залучити місцеві ресурси до їх вирішення. Перед усіма, хто залишився і боронить нашу державу чи повернеться до неї, ми маємо обов’язок – забезпечити гідні умови для участі кожного та кожної у перемозі, відбудові та розвитку України без бар’єрів», - йдеться у Декларації, яку підписав очільник Луганщини Артем Лисогор.

Він наголосив, що, на жаль, очікується тільки збільшення рівня інвалідізації суспільства, у тому числі з важкими формами, серед військових, поліцейських, мирних мешканців та дітей.

Тому держава та органи влади всіх рівнів повинні зробити все можливе, для забезпечення їхньої підтримки, гідних умов життя, реабілітації та сприяння інтеграції у суспільство.

Довідково. На виконання указу Президента України Володимира Зеленського та в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» Кабінет Міністрів України 14 квітня 2021 року затвердив «Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року».

25 квітня п.р. розпорядженням Кабінету Міністрів України № 372-р затверджений «План заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року».

Відповідний «Регіональний план заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року» затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 25 квітня 2023 №83.

Детально ознайомитись із Регіональним планом можна за посиланням: http://loga.gov.ua/sites/default/files/golova-acts/83_8.pdf