Прес-центр20 лютого 2020, 17:02

Луганська область долучилася до Всеукраїнської акції «Ангели памʼяті»

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Всеукраїнській акції «Ангели памʼяті» до Дня Героїв Небесної Сотні.

Сьогодні, у день, який увійшов до історії сучасної України як день пам’яті про розстріл Героїв Небесної Сотні 18−20 лютого 2014 року у Києві, у Сєвєродонецьку відбулись масові заходи. Так, мистецькою агенцією «Територія А» і Анжелікою Рудницькою було ініційовано загальнонаціональну акцію. У рамках цього культурного проєкту усі охочі мали можливість долучитися до заходу та розвішати паперових янголів, якіє символом жертовності протестувальників та всіх полеглих від куль злочинної влади.

Коментуючи акцію Катерина Безгинська, відзначила її велику роль у об’єднанні суспільства навколо трагічних подій буремної зими 2014 року: «Паперові ангели є символом пам’яті про всіх загиблих під час Революції Гідності, пам'яті про їх подвиг. І саме завдяки їх неоціненному внеску, ми можемо жити і будувати щасливу та незалежну Україну».

У акції взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, співробітники ГУ НП в Луганській області, ГУ ДСНС в Луганській області, військовослужбовці та небайдужі містяни.