Прес-центр26 квітня 2018, 17:04

Луганська область отримає 10 нових теле- та радіочастот

Зокрема, у містах Попасна, Сватове, Старобільськ, смт Біловодськ, Білолуцьк, Марківка, Троїцьке, а також у селах Бахмутівка, Зоринівка та селищі Широкий.

Так, найближчим часом Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення у взаємодії з Міністерством інформаційної політики видаватиме телеканалам і радіостанціям дозволи на тимчасове мовлення в Луганській і Донецькій областях відповідно до вимог нового закону щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України.

Сьогодні, згідно з новим Порядком, замовлено Українському державному центру радіочастот перший пакет телевізійних каналів і радіочастот, які працюватимуть на Сході України для телерадіомовлення на підконтрольні і окуповані території.

«Створення українського інформаційного простору в Луганської області є дуже важливим, особливо для жителів, які проживають вздовж лінії зіткнення, а також на тимчасово окупованій території, – зазначив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко. – Це дозволить боротися з російською пропагандою, захистити наших громадян від інформаційних фейків, які розповсюджують телевізійні канали агресора».

Він акцентував, що вдячний Сергію Костинському, члену Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, за всебічну підтримку та допомогу у поширенні українського інформаційного простору тут, на Сході країни.

Слід зазначити, розвиток мовлення в Луганській, Донецькій і Херсонській областях та на територію Криму відбувається в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.