Прес-центр2 жовтня 2020, 15:10

Луганська область отримала від ПРООН два мобільних ЦНАПи

Нещодавно у Краматорську відбулась церемонія передачі чотирьох мобільних Центрів надання адміністративних послуг громадам Луганської та Донецької областей від Програми розвитку ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Канади.

Від облдержадміністрації участь у заході взяв директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Денис Денищенко.

Мобільні ЦНАПи працюватимуть у віддалених населених пунктах вздовж лінії розмежування, а саме: у Станично-Луганському та Попаснянському районах та надаватимуть послуги різного характеру населенню Луганської області, зокрема, людям з інвалідністю.

Окрім того відбулась передача обладнання для надання соціальних сервісів Біловодській ОТГ, що включає в себе соціальну швейну майстерню, центр комп'ютерної грамотності для літніх людей, обладнання для створення виїзного робочого місця перукаря та обладнання для медико-санітарного працівника.

Додатково було передано 7500 захисних респіраторів стандарту N 95 медичним закладам Луганської області.

Після церемонії передачі відбулася зустріч представників Луганської та Донецької облдержадміністрацій з представниками Посольства Канади в Україні та неурядової організації ACTED.

Метою зустрічі стало обговорення проєкту «Забезпечення розширення економічних прав та можливостей жінок на Донбасі» (SEED), який буде впроваджуватись протягом 2,5 років у Луганській та Донецькій областях. Загальний бюджет проєкту складає 4.2 млн. канадських доларів.

Цільовими районами на Луганщині є місто Сєвєродонецьк, Попаснянський, Новоайдарський та Старобільський райони.

Загалом, активності, передбачені проєктом, включають: надання підтримки мікро-бізнесу у вигляді грантів та тренінгів; надання фінансової, технічної та організаційної підтримки жіночим ГО; стипендій для навчання у сфері IT тощо.