Прес-центр17 серпня 2021, 13:08

Луганська облдержадміністрація – серед лідерів впровадження державної регуляторної політики в регіонах

В Державній регуляторній службі України в режимі відеоконференцзв’язку відбулося друге засідання членів міжрегіональної робочої групи при ДРС з питань здійснення державної регуляторної політики та проведення дерегуляції господарської діяльності на регіональному рівні.

Захід проведено під керівництвом голови ДРС Олексія Кучера.

У засіданні взяли участь перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов, який увійшов до складу   робочої групи, та в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Єгор Скіртач.

Олексій Кучер зазначив, що серед тих, хто відповідально підійшов до виконання поставлених завдань, увійшла й Луганська облдержадміністрація.

Так, Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації опрацьовано та узагальнено інформацію органів місцевого самоврядування області щодо наявності в них постійних комісій з питань реалізації державної регуляторної політики або покладання цих повноважень на одну з існуючих постійних комісій відповідної ради органу місцевого самоврядування з метою реалізації покладених на них Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повноважень у здійсненні державної регуляторної політики.

Також узагальнено інформацію про наявність у місцевих органів виконавчої влади та виконавчих органах органів місцевого самоврядування відповідального структурного підрозділу або посадової особи для реалізації державної регуляторної політики.

Олексій Кучер звернув увагу учасників засідання робочої групи, що Президентом України 2021-й визначено роком дерегуляції.

Зокрема, протягом липня переглянуто 815 регуляторних актів, з них: скасовані/втратили чинність/призупинили дію – 204; не потребують перегляду та залишаються чинними – 284; приведені у відповідність вимогам чинного законодавства – 170; потребують змін – 13; готуються до перегляду – 144 регуляторних акти.

Головуючий поставив перед представниками облдержадміністрацій завдання разом із органами місцевого самоврядування активізувати перегляд всіх чинних регуляторних актів та, у разі необхідності, скасувати неактуальні або неефективні.