Прес-центр18 грудня 2021, 13:12

Луганська облдержадміністрація та «Укрзалізниця» розширюють співробітництво щодо розвитку залізничного сполучення у регіоні

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військово-цивільна адміністрація та АТ «Укрзалізниця» підписали Меморандум про розширення співробітництва.

Сторони домовились про сприяння розвитку внутрішньо обласних та міжобласних пасажирських перевезень, поліпшення залізничного сполучення всередині Луганської області та між Луганщиною і суміжними регіонами, зокрема Харківською областю. А також про взаємодію у галузі розвитку залізничного транспорту Луганської області.

Крім того, задекларована співпраця щодо реалізації проєктів із соціального захисту окремих категорій громадян. Йдеться про підвищення рівня мобільності та надання можливостей для транспортування громадян з інвалідністю.

«Ми віримо, що потрібно, у першу чергу, з’єднувати малі міста з потужними адміністративними центрами. І будемо працювати над тим, щоб #Залізні_зміни відбувались по усій країні», - зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Облдержадміністрація взяла на себе обов’язок щорічно відшкодовувати «Укрзалізниці» не менш ніж один мільйон гривень на рік для забезпечення курсування нового дизель-поїзда «Попасна-Харків». Зі свого боку, АТ «Укрзалізниця» має забезпечити його регулярне курсування.

В.о. голови облдержадміністрації Олексій Смирнов подякував керівництву «Укрзалізниці» за співпрацю та наголосив: «Завдяки програмі Президента «Велике будівництво» наші громадяни зможуть комфортно подорожувати країною. У нас амбітні плани на майбутнє, які ми будемо втілювати разом із «Укрзалізницею».

По завершенню церемонії підписання Меморандуму представники трьох регіонів: Луганщини, Харківщини і Сумщини, через які пролягає маршрут «Слобожанського експресу», який почне курсувати з 19 грудня, отримали символічні квитки на цей потяг.