Прес-центр23 серпня 2022, 13:08

Луганська організація з підтримки людей з інвалідністю організувала толоки на Львівщині

У двох громадах Львівщини внутрішньо переміщені особи, серед яких чимало людей з інвалідністю, об’єднали зусилля з місцевими жителями для впорядкування територій. Луганська асоціація організацій людей з інвалідністю, яка через війну дій була вимушена переїхати, запустила кампанію з прибирання сміття на вулицях двох громад Львівщини.  З початку повномасштабного вторгнення Комарнівська  та Великолюбінська громади  прихистили понад 1200 переселенців. Підтримка толок була здійснена Програми  розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Європейського Союзу. Понад 200 активістів організації безпосередньо долучилося до заходів.

Керівник відділу співпраці Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне разом з радником голови Луганської ОДА з питань інклюзивності Миколою Надулічним зазначили, що такі заходи допомагають ВПО швидше інтегруватися в нове середовище та підсилюють соціальну згуртованість всередині громад, водночас сприяючи розвитку суспільно корисних ініціатив.

Програму ПРООН із підвищення стійкості та відновлення України започатковано для підтримки Уряду України в ефективнішому реагуванні на надзвичайні ситуації, безперебійному наданні публічних послуг населенню та забезпеченню злагодженої роботи економіки країни. Програма підтримує ініціативи, що з’являються завдяки надихаючій винахідливості українців, яку вони вже неодноразово демонстрували, а ми в свою чергу продовжуємо працювати з інституціями та представниками громадянського суспільства заради зміцнення соціальних зв’язків, дотримання прав людини, забезпечення інклюзивності,  захисту та розширення можливостей для всіх без винятку людей.