Прес-центр26 листопада 2021, 16:11

Луганська та Донецька області – особливий фокус уваги Президента та Уряду. Кожного тижня ми приймаємо рішення щодо покращення ситуації у регіоні, – Віце-прем`єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук

Пані Віце-прем'єр-міністр, перебуваючи сьогодні на Луганщині, також наголосила, що Уряд та Мінреінтеграції, зокрема, розуміють усі проблеми Сходу України та мають чітку стратегію та програму розвитку Луганської та Донецької областей.

«Ваші проблеми такі задавнені, що зволікати часу вже немає! Тому ми розбили їх на пріоритети: по-перше, це житло для внутрішньо переміщених осіб. Наступний рік, за керівництва Прем`єр-міністра та політичної волі Президента, буде присвячений вирішенню цього питання. Житло буде будуватись. І тут, на Луганщині», – зазначила вона.

Серед інших пріоритетів Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій назвала проєкти розбудови Попаснянського водоканалу, залізничної колії для з’єднання ділянки залізниці «Лантратівка – Кіндрашівська Нова» з основною залізницею України, яка теж дуже важлива для регіону.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль засвідчив свою підтримку зазначених проєктів та наголосив, що в наступному році усі родини учасників АТО/ООС, які є внутрішньо переміщеними особами, а це понад 4000 людей, отримають власні оселі. За його словами, також запрацює система забезпечення житлом ВПО – держслужбовців та працівників бюджетної сфери на засадах лізингу.