Прес-центр29 листопада 2016, 12:11

Луганська та Хмельницька облдержадміністрації підписали спільний Меморандум про співробітництво

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц взяв участь у засіданні «круглого столу» за темою: «Кооперація як фактор солідарності громад задля розвитку та добробуту, який відбувся у Києві, де, у тому числі, розглядалися  перспективи розвитку та потенціал Луганської області.

Під час заходу Володимир Гуц від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза підписав Меморандум про співробітництво з Хмельницькою облдержадміністрацією щодо соціально-економічного розвитку сільських територій, відбудови Донбасу, створення умов для реалізації наукового, творчого, соціального, економічного, організаційно-політичного потенціалу населення, пропаганда та поширення інноваційних ідей та світогляду, відродження кооперативного руху.

Це стало можливим за підсумками проведення Луганського регіонального форуму «Зміни в 3D», який відбувся 28 жовтня цього року.

Володимир Гуц у вітальному слові зазначив, що на сьогоднішній день аграрний сектор області є один з ключових галузей економіки області. Завдяки безперебійної роботі сектору формується основа продовольчої безпеки регіону та засади подальшого соціально-економічного розвитку сільськогосподарських територій Луганщини.

Експортним сільськогосподарським потенціалом області є зернові культури, соняшникова олія, насіння соняшника та мед. У минулому році експортовано продукції на 12,4 млн дол. США, а у поточному – до 15 млн дол. США. Спостерігається тенденція до нарощування об’ємів експорту у порівнянні з минулим роком меду, зернових культур, залишки та відходи харчової промисловості та желатину. У структурі валового виробництва сільського господарства рослинництво займає 76 %, а тваринництво – 24 %.

Володимир Гуц зазначив, що в цьому році область зібрала високий врожай – понад 1 млн тонн зернових: «Таких показників не завжди вдавалося досягти у довоєнних роках, ще до військової агресії проти нашої країни. Тому, нам є чим пишатися».

Сторони домовилися, що будуть напрацьовувати пропозиції для втілення та реалізацію рішень Меморандуму.