Прес-центр30 грудня 2021, 16:12

Луганська ТЕС технічно готова до переходу на природний газ

Про це зазначено керівництвом теплоелектростанції сьогодні, 30 грудня, під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС.

Коментуючи ситуацію з можливим закінченням запасів вугілля на підприємстві, перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов наголосив, що наразі вжиті всі необхідні заходи, аби надзвичайної ситуації через нестачу цієї сировини у ВП «Луганська ТЕС» ТОВ «ДТЕК Східенерго» не сталося.

А саме, комісією доручено при вичерпанні наявних десятидобових запасів вугілля марки «А», яке підприємство раніше отримувало з РФ та яке неможливо доставити з підконтрольної українській владі території, бути готовим переходу на природний газ для забезпечення сталого функціонування.

За словами, директора Луганської ТЕС Бориса Сафонова, теплоелектростанція технічно готова до функціонування на природному газі. Наразі підготовлена необхідна документація для отримання газу та узгоджується питання із наявною заборгованістю перед газопостачальниками.

Тож, АТ «Луганськгаз», Сєвєродонецькому ЛВ УМГ філії «УМГ «Харківтраснгаз» АТ «Укртрансгаз» необхідно забезпечити укладання договорів та відповідні технічні умови при транспортуванні та розподілі природного газу з метою забезпечення потреб Луганської ТЕС.

До Президента України спрямовано листа про надання доручення щодо сталого функціонування ВП «Луганська ТЕС» ТОВ «ДТЕК «Східенерго». Раніше відповідні листи були направлені на ім’я Прем’єр-міністра та Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Також у разі надзвичайної ситуації усі необхідні служби будуть готові вжити заходи щодо опіки над одинокими та одиноко проживаючими жителями, забезпечення альтернативним опаленням соціальних об’єктів та соціально вразливих верств населення міста Щастя. Крім того, утримуються у готовності усі наявні резервні джерела енергоживлення та підготовлене приміщення лікарні смт Петропавлівка для можливого розміщення пацієнтів з відповідного закладу в Щасті.