Прес-центр3 листопада 2016, 10:11

Луганське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності відшкодував 2,38 млн. грн 231 особі за 20 місяців роботи на підконтрольній українській владі території

З липня 2014 року Луганське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, було вимушене припинити свою діяльність у Луганську.

Проте, вже в серпні того ж року у Сєвєродонецьку, розпочато формування виконавчої дирекції установи. А вже у лютому 2015 року, вбачаючи велику необхідність надання соціальних послуг населенню, відновлено діяльність Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. З того часу працівниками Фонду розпочато призначення, нарахування та виплату вищезазначеної допомоги тимчасово переміщеним особам.

 

Зокрема, протягом лютого 2015року по жовтень 2016 року призначено та виплачено 231 особі на суму 2,38 млн. грн. Також була призначена та виплачена допомога по вагітності та пологах 168 внутрішньо переміщеним особам на суму 1,8 млн.грн.

 

Окрім матеріального забезпечення застрахованих осіб, Луганське обласне відділення Фонду почало відновлювати  роботу в сфері надання застрахованим особам соціальних послуг.

 

Тим паче, з 1 січня 2015 року набрав чинності Закон  України «Про загаль-нообов’язкове державне соціальне страхування». Згідно з новим Законом з 1 січня 2015 року  Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності працює за новими правилами, серед яких й фінансування лікування застрахованих осіб в  реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів України після перенесених захворювань і травм, тобто безкоштовна видача застрахованим особам  або  дитині у супроводі одного із застрахованих батьків або застрахованої особи, яка їх замінює (опікунові, піклувальнику) путівок до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів України для забезпечення відновлення  здоров’я відповідно до вимог діючого законодавства.

 

Враховуючи зусилля, що прикладаються для забезпечення відновлення здоров’я застрахованих осіб Луганським обласним відділенням Фонду лікувальним закладам Луганської області в 2015 році видано 547 путівок, які й були фактично використані застрахованими особами, тобто зазначена кількість осіб отримала повноцінне реабілітаційне лікування в санаторно-курортних закладах України, а за 10 місяців 2016р. вже було видано 579 путівок.