Прес-центр18 травня 2017, 17:05

Луганське обласне відділення Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» відкрили у Сєвєродонецьку

Офіс буде розташований по вул. Маяковського, 5б.

До урочистого заходу долучились заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, генеральний директор Міжнародної благодійної організації «СОС Дитячі містечка України» Андрій Чупріков, керівники структурних підрозділів ОДА та представники партнерських міжнародних організацій.

Але найголовнішими гостями цієї події стали діти. Організатори подарували їм веселу та святкову програму, де вони мали змогу виявити свої здібності, кмітливість та таланти.

Міжнародна благодійна організація «СОС Дитячі містечка України» є членом SOS Children’s Villages Internationa, яка вже понад 60 років захищає права та інтереси дітей у 133 країнах світу.

На Луганщині вона розпочала свою діяльність у 2012 році та не припиняла її незважаючи на бойові дії.

Сьогодні послугу соціального супроводження отримують 13 прийомних сімей Старобільського району та Сєвєродонецька, у яких виховується 30 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування і 212 сімей (355 дітей), які опинились у складних життєвих обставинах, з них 80 % сімей мають статус внутрішньо переміщених осіб, 20 % – місцеві сім’ї.

Ольга Лішик зазначила, що облдержадміністрація підтримує і залучає якомога більше партнерів для створення додаткових послуг для мешканців з соціально-психологічної підтримки на території області.

Зараз, обласне відділення спільно з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) реалізує проект «Зміцнення громад для забезпечення потреб вразливих дітей та сімей на півночі Луганської області» у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах та у містах Сєвєродонецьк і Старобільськ.

Його мета направлена на захист прав найбільш вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб та представників приймаючих громад (дітей, підлітків та їх батьків/опікунів) на півночі Луганської області. Вже 18 502 особи отримали гуманітарну, психологічну, соціально-педагогічну, медичну, інформаційну підтримку.

Та ще один важливий проект – «Гуманітарна підтримка вразливих дітей до 7 років вздовж контактної лінії», підтриманий компанією «Папа для України», вже три місяці працює у Станично-Луганському, Новоайдарському, Попаснянському районах. Більше ніж тисячу українських дітей отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, комплектів гігієни, лік та вітамінів, сезонного одягу та взуття відповідно до виявлених потреб, комплектів для новонароджених.