Прес-центр6 квітня 2017, 14:04

Луганські дівчата зайняли третє місце у IV Всеукраїнському конкурсі есе «Я – європеєць»

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» спільно з Посольством Литовської Республіки в Україні за підтримки Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України провела  IV Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць».

Захід розпочався ще у вересні минулого року, а закінчився у березні 2017 року.

Сім місяців члени журі розглядали творчі роботи понад 5,5 учасників з усіх регіонів України.

Основні завдання конкурсу – розвиток у дітей і молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни; формування у молоді демократичних, європейських цінностей, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищення значущості ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників.

За підсумками конкурсу визначено 26 найкращих есе, два з них виявились творами луганських дівчат – Анастасії Борисенко, учениці Лисичанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №27 та студентки Вищого професійного училища №  92 м. Сєвєродонецька Ірини Бородавкіної.

Юні луганчанки зайняли почесне третє місце. Вони, як і усі переможці і призери, були запрошені до Києва на урочистий захід, що відбувся за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюся Януконіса. 

Творчу молодь нагородили відповідними дипломами, цінними подарунками  та сертифікатами на відвідування Литовської Республіки в 2017 році.