Прес-центр25 жовтня 2017, 10:10

Луганські гирьовики вибороли три золота та срібло на світовій першості

Нещодавно у Лоутракі (Греція) відбувся чемпіонат Світу з гирьового спорту серед юніорів, юніорок, чоловіків, жінок та ветеранів.

Всього в змаганнях взяли участь понад 200 атлетів з 22 країн світу.

У складі збірної команди України виступали два представники Луганської області – майстер спорту України міжнародного класу Ірина Григоренко та кандидат в майстри спорту України Олександр Касяненко.

Напружена боротьба розгорнулася вже з першого дня змагань. Так, Ірина Григоренко в першій вправі змогла не тільки стати чемпіонкою світу, а й покращила свій же світовий рекорд серед юніорок відразу на 11 підйомів. У наступних етапах наша спортсменка знову виявилася найсильнішою серед юніорок, ставши двократної чемпіонкою на цих змаганнях.

Не залишився без чемпіонської медалі і Касяненко. Під час напружену боротьбу до останніх секунд наш спортсмен зміг здобути перемогу і завоювати золоту і срібну медалі.

Таким чином, луганчанами в скарбничку збірної команди України було покладено три золотих і одну срібну медаль, що стало істотним внеском в загальну перемогу збірної команди України.

Окрему вдячність гирьовики висловлюють голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу за розвиток спорту на Луганщині.