Прес-центр26 травня 2017, 16:05

Луганські прикордонники нагороджені відзнаками облдержадміністрації

Сьогодні, 26 травня, з нагоди Дня прикордонника заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко відвідав управління Луганського прикордонного загону у місті Старобільськ.

Там він віддав шану та поклав квіти до Пам’ятного знаку загиблим воїнам- прикордонникам, які одними з перших стали на шляху російської агресії, залишаючись вірними присязі та військовому обов'язку перед Батьківщиною і народом України.

«Вони стали воістину символом доблесті, честі, мужності, бойового товариства, – зазначив Юрій Клименко. –   12 героїв віддали свої життя за територіальну цілісність України. Їх імена золотими літерами вписані в історію загону та назавжди залишаться в нашій пам’яті».

Далі Юрій Клименко узяв участь в урочистому заході, якій відбувся у Старобільському районному будинку культури.

Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза він нагородив Почесними відзнаками «За розвиток регіону» та Почесними грамотами і Листами подяки облдержадміністрації прикордонників та наголосив, що незважаючи на всі складнощі, військовослужбовці загону продовжують успішно виконувати бойові завдання з охорони державного кордону.

«Поки непідконтрольною залишається ділянка російсько-українського кордону протяжністю понад 242 км, але у мене немає сумніву, що рано чи пізно на контрольно-пропускних пунктах «Краснодон», «Свердловськ» і «Ізварине» знову будуть нести службу українські прикордонники», – зауважив Юрій Клименко.