Прес-центр15 травня 2023, 16:05

Луганські спортсмени, через війну залишившись без власної бази для підготовки, продовжують перемагати на міжнародних змаганнях, – Артем Лисогор

Сьогодні відбулась ХІІ звітно-виборча Асамблея Луганського обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України.

«Луганщина опинилася у найважчому серед усіх регіонів становищі – окупована майже уся територія, пошкоджена або повністю зруйнована інфраструктура. Ми вдруге втратили все, що будували та розвивали у сфері спорту. Втім, ми й надалі працюємо задля Перемоги України та розвитку луганського спорту!» – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор на початку засідання.

Він відзначив, що всі обласні спортивні заклади наразі діють в інших регіонах України, більшість провідних та перспективних спортсменів і їх тренери також продовжують тренувальний процес, беруть участь в змаганнях різного рівня: «Через війну вони залишилися без власної бази для підготовки, але попри все продовжують перемагати на міжнародних змаганнях!»

Участь у заході також узяв Олімпійський чемпіон, Міністр молоді та спорту України, Президент Національного олімпійського комітету України – Вадим Гутцайт.

Присутні заслухали звіт про діяльність Луганського обласного відділення НОК України за 2018-2023 роки, звіт ревізійної комісії та обрали голову, заступника голови, відповідального секретаря, членів виконавчого комітету та ревізійної комісії Луганського обласного відділення НОК України на 2023-2027 роки. Тож, головою переобрано Віктора Острєцова.

Також затверджено нове положення про громадську організацію «Луганське обласне відділення НОК України» та розглянуто кадрові питання про ротацію членів Луганського обласного відділення НОК України.

Під час Асамблеї відбулось нагородження організації та окремих представників, які сприяють розвитку фізичної культури, спорту та олімпійського руху в Луганській області.