Прес-центр12 квітня 2017, 18:04

Луганські спортсмени – Президенту: «Дякуємо за «Олімп», відпрацюємо медалями!»

Під час відвідування Луганського обласного фізкультурного центру  «Олімп» Президент України Петро Порошенко зустрівся з провідними спортсменами, які тренуються та мешкають  на базі олімпійського резерву.

Трикратна Олімпійська чемпіонка, рекордсменка світу Ольга Бризгіна подякувала Президенту за увагу до Луганської області та звернулась із проханням допомогти у створенні сучасного легкоатлетичного манежу:

«Тут тренувався Сергій Бубка, зараз тренується збірна країни. Умови належні, проте, існує ряд проблем. Для підготовки спортсменів необхідна зимова база – критий легкоатлетичний манеж», – акцентувала вона.

Заслужений тренер України з легкої атлетики  Римма Старостіна  підтримала Ольгу Бризгіну та звернулась до Глави Держави зі словами: «Петре Олексійовичу, за найтяжчі для нас 2015-2017 роки луганські паралімпійці завоювали для України 77 медалей на змаганнях різного рівня. Нам дуже тяжко було зберегти команду, створити умови для тренування, але завдяки підтримці обласної влади та особисто Юрія Григоровича Гарбуза нам це вдалося. Запевняю вас, що у Кремінній створено найкращу базу для розвитку інваспорту, але легкоатлетичний манеж вкрай необхідний».

 Президент України Петро Порошенко поцікавився вартістю проекту та, дізнавшись що потреба у коштах становить 20-25 млн грн, пообіцяв допомогти.

«Глибоко символічно, що ви завойовуєте медалі, попри всі труднощі. Спорт – це ключова складова миру та іміджу країни. Створюючи такі спортивні бази, ми демонструємо усім, що ми розбудовуємо майбутнє. Сьогодні відкрили басейн, завтра – манеж», – запевнив луганських спортсменів Петро Порошенко.

«Ми відпрацюємо медалями!», – запевнили Президента спортсмени.