Прес-центр22 листопада 2017, 15:11

Луганські спортсмени впевнено підкорюють вершини на світових змаганнях

Так, Заслужений майстер спорту України Дмитро Семененко став чемпіоном світу з пауерліфтингу та увійшов до трійки кращих спортсменів світу.

У складі національної збірної він виступав у Чехії (м. Плзень), де проходили світові змагання.

Склад суперників у ваговій категорії до 105 кг цього року був дуже сильним. Серед претендентів на призові місця – 7 спортсменів, серед яких – чемпіони та призери світу, рекордсмени Європи.

Відбулася дуже яскрава боротьба між двома українськими пауерліфтерами, представниками сходу – луганчанином Дмитром Семененко та донеччанином Олександром Рубцем.

У першій вправі – присіданні – спортсмени по черзі поновлювали рекорд світу, який у підсумку залишився за нашим спортсменом. Тепер він дорівнює 445,5 кг.

У другій вправі – жимі лежачи – Дмитро додав до свого кращого результату 22,5 кг. У підсумку – це 302 кг і третє місце у вправі.

Втретє поспіль з рекордною сумою триборства 1090,5 кг переможцем став наш Дмитром Семененко. Представник з Донеччини Олександр Рубець посів друге місце з рекордом чемпіонату світу серед юніорів – 1070,5 кг.

Ще одне золото здобув наш Ілля Білобородько, увійшовши до національної збірної з тенісу, яка брала участь у Світовому турі серії (ITF) з тенісу серед спортсменів до 18 років у Білорусі (м. Мінськ).

В одиночному розряді у фіналі Ілля Білобородько здобув перемогу над спортсменом з Білорусі з рахунком 6:2 і 7:6.

Це перша перемога у спортивній кар’єрі Іллі в турнірі серії ITF, до цього він був лише срібним призером.

Щиро вітаємо наших спортсменів!