Прес-центр6 вересня 2022, 18:09

Луганські військові ліцеїсти розпочали новий навчальний рік дистанційно

Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою у зв`язку з тимчасовою окупацією Кремінної розпочав новий навчальний рік на новому місці розташування.

Відтепер і до моменту визволення Луганщини від загарбників ліцей проводитиме освітній процес у Київській області, на березі річки Недрі у місті Березань.

Завдячуючи турботі Луганської обласної військової адміністрації, обласному освітньому департаменту, добрій волі керівництва Київської області та Броварського району, ліцей отримав можливість використовувати навчальну та побутову базу одного із місцевих ліцеїв.

Поки триває вирішення організаційних питань та підлаштування існуючої бази під особливості функціонування військового ліцею, освітній процес проводиться дистанційно.

Ліцею вдалося зберегти майже весь педагогічний колектив, який в умовах війни спромігся  успішно у дистанційному форматі  закінчити 2021-2022-й навчальний рік та сприяти отриманню свідоцтв про повну загальну середню освіту усім, без виключення, випускникам.

Зараз педагоги, вихователі, інші фахівці ліцею знаходяться в різних областях України, але після вирішення організаційних та  житлових питань будуть готові перейти з дистанційного на очний режим змішаної форми навчання.

Більшість ліцеїстів першого курсу після початку війни разом з батьками переїхали в інші області України та за кордон, дистанційно закінчили навчальний рік та висловили бажання продовжити навчання у ліцеї.