Прес-центр22 вересня 2016, 15:09

Луганський державний університет внутрішніх справ ім. Е. О. Дідоренка повернувся на Луганщину

 

Сьогодні у Сєвєродонецьку за участю міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова відбулось урочисте відкриття Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е. О. Дідоренка. Навчальний заклад відновив свою роботу після двох років евакуації.

«Ми повертаємо Луганський державний університет внутрішніх справ на Луганщину і маємо зробити все, щоб він був функціональним», – зазначив у вітальному слові Арсен Аваков. Заклад, за словами міністра, має стати точкою опори підготовки кваліфікованих кадрів для нової поліції. І у цьому йому мають допомогти Київський та Харківський університети внутрішніх справ, ректори яких також були присутніми на урочистостях.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав усіх присутніх з поверненням університету додому. «Я дякую пану міністру Арсену Авакову за підтримку і розуміння потреб області, – зауважив Юрій Гарбуз. – Сьогодні у нас залишаються відкритими близько 1000 вакансій у поліції,тому є потреба у підготовці кваліфікованих кадрів».

Очільник області також запропонував створити на базі університету Поліцейську академію, яка займатиметься фаховою підготовкою патрульних. «У нас сьогодні є унікальний шанс – створити новий майданчик, де будуть навчатися і виховуватися кращі поліцейські», – підкреслив Юрій Гарбуз.

Арсен Аваков підтримав цю пропозицію керівника області. «В умовах величезного дефіциту кваліфікованих кадрів я підтримую ідею губернатора інтегрувати до складу університету підрозділи Поліцейської академії», – заявив міністр внутрішніх справ.