Прес-центр27 серпня 2021, 08:08

Луганський національний аграрний університет святкує 100-річний ювілей

27 серпня є визначною датою для здобувачів вищої освіти, викладачів та співробітників Університету. Луганський національний аграрний університет протягом 100 років продовжує функціонувати, працювати та навчати.

Університет був заснований ще в 1921 році та за цей час він пройшов довгий шлях становлення. Сьогодні він перетворився у мережевий заклад вищої освіти на територіях Донецької та Луганської областей з підготовки фахівців різних галузей: від агрономів, економістів, інженерів-механіків до інженерів-технологів зі зберігання, консервування та переробки м’яса і м’ясопродуктів, інженерів-технологів зі зберігання, консервування та переробки молока і молокопродуктів.

Під час збройної агресії з боку Російської Федерації у 2014 році Університет, його студенти і співробітники опинились у небезпеці. Коли відбувались активні бойові дії, приймалось рішення про переїзд закладу до міста Харків і вже восени того ж року заклад почав активно працювати на новому місці, відновлювати свою матеріальну та технічну базу, поповнювати навчальні фонди та планувати свою роботу надалі. Проте, у 2019 році наказом Міністерства освіти і науки України Університет було переміщено на територію Донецької та Луганської областей. Тепер заклад розміщений у таких локаціях: м. Старобільськ, м. Слов’янськ та м. Костянтинівка.

Наразі Луганський національний аграрний університет активно розвивається, займається підготовкою майбутніх спеціалістів у різних галузях, які дуже важливі для розвитку Сходу України. Також на базі закладу функціонують Освітні Центри «Донбас/Крим-Україна», які створені для мешканців тимчасово окупованих територій та прифронтових районів і таким чином абітурієнти можуть отримати якісну освіту у державному закладі вищої освіти.

Колектив та студенти Луганського національного аграрного університету не планують зупинятись на досягненому та впевнено перегортають сторінку 100- річної історії задля досягнення нових звершень!