Прес-центр9 травня 2022, 11:05

Луганський національний університет у Полтаві: день абітурієнта кожної суботи. Від початку російського вторгнення загинули близько 30 студентів

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка вимушено переїхав до Полтави та ще в березні відновив навчальний процес.

Маючи досвід евакуації у 2014 році, співробітники вишу своєчасно зібрали усі документи, скопіювали інформацію з усіх відділів, деканатів, директоратів.

Евакуювалися майже всі викладачі, врятовано комп’ютерну техніку та сервери.

Наразі управління закладом здійснюється з Полтави, але самі викладачі працюють, в основному, дистанційно. На заняття виходять викладачі факультету іноземних мов та інституту культури і мистецтв. Наразі університет здійснює змішану форму навчання – як в очній формі, так і в дистанційній.

Невдовзі буде оголошено прийом на всі спеціальності, яких на бакалавраті – 150, в магістратурі – 180.

Кожної суботи в Луганському національному університеті організовано день абітурієнта.

Після випуску магістрів у січні в виші нараховується 7 623 здобувачі освіти. Відновлено зв'язок з усіма.

На жаль, від початку російського вторгнення загинули близько 30 студентів.

Співробітники вишу, які зараз працюють, отримують 100 % зарплати. Але є адміністративно-господарська частина працівників, які фізично не можуть виконувати свої обов’язки. Відповідно до законодавства, вони перебувають в простої і повинні отримувати не менше, ніж 2/3 від окладу. Але цим людям надходить середня зарплата.

Всі корпуси вишу на Луганщині, крім тих, що розташовані в Старобільську, наразі зруйновані росією. 

До складу Луганського національного університету входять вісім навчально-наукових інститутів, три факультети, шість фахових коледжів і один регіональний центр професійної освіти.