Прес-центр18 квітня 2017, 11:04

Луганський обласний український театр представив у Польщі виставу «Легені»

На півдні Республіки Польщі, у Кракові, Новому Санчі та Горлицях, відбувся IV Міжнародний фестиваль українського театру «Схід–Захід».

На сценах театрів виступили колективи з Чернігова, Чернівців, Києва, Одеси, Львову, Харкова, Рівного, Запоріжжя, Сум, Кракова, Берліну, Тбілісі.

Також свою роботу на фестивалі представив Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр.

Наші артисти показали глядачам Краківського «Театру без рядів» пластичну драму-піар «Легені» відомого британського режисера та драматурга, лауреата багатьох премій Данкана Макміллана.

Постановка вже стала переможцем фестивалю сучасної британської драми Taking the Stage, який проводила Британська рада у вересні 2016 року. Це дало можливість творчій команді, яку очолив режисер-постановник Євген Мерзляков, наблизитись до розуміння сучасного європейського театру.

Актуальна за темою та європейська за стилем і формою вистава отримала нагороду за краще візуально-пластичне рішення та диплом лауреата фестивалю, а також дала можливість глядачам доторкнутись до світу мистецтва Сходу України.

IV Міжнародний фестиваль Українського театру «Схід–Захід» відбувся під гаслом «Крізь терни до зірок».

Організаторами заходу виступили Фонд масових видовищ і шоу-програм спільно з Центром молоді імені доктора Генрика Йордана в Кракові.

Вони зазначили, що мистецтво в Україні не стоїть на місці, а розвивається, є європейським, має свою автентичність, специфіку й унікальність.