Прес-центр7 листопада 2019, 17:11

Луганський ОІППО відзначив 80-річний ювілей

Сьогодні, 7 листопада, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Регіональна система розвитку післядипломної педагогічної освіти: виклики та сучасні рішення». Захід було присвячено 80-річчю створення Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая Катерина Безгинська передала освітянам найщиріші вітання, відзначивши вагомий внесок навчального закладу у становлення педагогічної сфери області та покращення професійних навичок викладачів: «Василь Сухомлинський сказав: «Помиляється той, хто гадає, що з отриманням диплома закінчується навчання». Для педагогічних працівників у сучасних умовах це твердження набуває особливого значення». Катерина Безгинська відзначила, що педагогічний колектив інституту – осередок наукових ініціатив, передових навчальних технологій та майданчик для втілення у життя найсміливіших ідей.

Навчальний заклад став справжнім флагманом у сфері якісної та сучасної перепідготовки фахівців-педагогів. Про результати успішної діяльності інституту свідчать численні нагороди з виставок та форумів. З 1999 року і до нашого часу Луганський ОІППО став учасником 32-х міжнародних освітянських виставок та отримав понад 60 нагород, зокрема 6 гран-прі, 2 почесних звання «Лідер сучасної освіти», 4 почесних звання «Лідер післядипломної педагогічної освіти України», 2 почесних звання «Лідер міжнародної діяльності», 9 почесних звань «Лауреат конкурсу». Крім того, інститут завоював 21 золоту, 4 срібних та 2 бронзових медалей.

Вимушене переміщення інституту з Луганська до Сєвєродонецька, майже повне оновлення складу викладачів і методистів внесли суттєві корективи в зміст та результати діяльності закладу. Проте це не зупинило розвиток і не завадило гідно тримати звання лідера післядипломної педагогічної освіти.