Прес-центр5 травня 2023, 12:05

Луганській «Зорі» – 100 років!

Саме 5 травня 1923 року є початком історії славетного луганського футбольного клубу, тоді ще «Металіста».

Команда з віддаленого регіону здивувала у 1972 році, коли стала чемпіоном країни – першим колективом, що не представляв одну зі столиць.

Важкі часи в «Зорі» настали у 90-ті. Але команда змогла повернутися із другого дивізіону до еліти. Почала дивувати в останнє десятиріччя.

За підсумками сезону 2013/2014 виборола місце в єврокубках. Але, на жаль, більшість луганчан особисто так і не побачила виступів «Зорі» у континентальних турнірах. В області почалося російське військове вторгнення.

Футбольну команду вдалося врятувати, але базуватися довелося в інших регіонах. Втім, вже за рік «Зоря» наблизилася до трійки призерів, а у 2017 році здобула першу бронзову нагороду. А пізніше – ще дві. Чотири зрази займала четверту сходинку, одного – п’яту. Двічі грала у вирішальному матчі за кубок України та безперервно представляє нашу країну в Європі.

Цьогоріч «Зоря» вже гарантувала собі місце на євро арені. А у чемпіонаті мріє піднятися вище третьої сходинки, не полишає спроби позмагатися навіть за найвищу нагороду.

Однак головна мрія – та ж сама. Зіграти перед рідними вболівальниками на «Авангарді», в українському Луганську!