Прес-центр2 серпня 2022, 14:08

Луганському обласному клінічному онкологічному диспансеру Червоний Хрест надасть два апарати ультразвукової діагностики

Про це повідомила заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Безгинська, яка перевірила роботу медичного закладу.

КНП «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер» наразі базується у приміщеннях Сарненської центральної районної лікарні у Рівненській області.

На початку червня заклад з Луганщини відновив надання високоспеціалізованої медичної онкологічної допомоги населенню, насамперед, внутрішньо переміщеним особам, а також мешканцям довколишніх територій.

У диспансері поновлено консультативний прийом пацієнтів, проведення хіміотерапевтичного лікування та хірургічних втручань.

За цей період 412 пацієнтів отримали консультації, 41 хворий прооперований (у тому числі проведено 12 операцій на органах черевної порожнини, 5 – на молочних залозах, 24 – на шкірі та лімфатичних вузлах), 32 пацієнтам проведено хіміотерапевтичні процедури, здійснено 134 цитологічних дослідження.

Катерина Безгинська оглянула стаціонарне та поліклінічне відділення лікувального закладу, поспілкувалася з медичним персоналом та пацієнтами.

Вона також поінформувала, що досягнута домовленість з міжнародною організацією – Національним комітетом Червоного Хреста України – щодо придбання та передачі диспансеру двох портативних апаратів ультразвукової діагностики.