Прес-центр23 серпня 2022, 21:08

Львівські артисти виступили під акомпанемент Луганського симфонічного оркестру

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії, який двічі залишав рідні стіни – спочатку у Луганську, потім у Сєвєродонецьку – наразі знайшов прихисток у Львові.

Разом із Галицьким академічним камерним хором та Львівським муніципальним хором «Гомін» митці дали благодійний концерт на підтримку Збройних сил України «With love for Ukraine».

У Гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла, де відбулась ця знакова подія, було влаштовано меморіальну банерну виставку, яка закарбувала імена усіх полеглих за Незалежність України Героїв сучасності.

Зворушений зустріччю із музикантами-земляками, очільник Луганщини Сергій Гайдай зазначив: «Львів для мене дійсно рідне місто. І я дякую землякам за те, що дали прихисток луганчанам. Це справді важко: бачити, як гинуть люди, руйнуються будинки та об’єкти – все, у що ми вкладали свої безсонні ночі та душу. Але найважче казати людям, що евакуація вже неможлива. Дякую землякам  за те, що львівська бригада боронила Луганщину, за волонтерів, за гуманітарну допомогу, за порятунок людей».

Під оплески Сергій Гайдай вручив Почесну грамоту Луганської обласної державної адміністрації Івану Остаповичу – диригенту, композитору, колишньому керівнику Львівського будинку органної та камерної музики, співзасновнику громадської організації Collegium, який нині очолює управління культури м. Львова.