Прес-центр12 серпня 2019, 16:08

Люди не повинні залишатися без водопостачання через борги підприємств, – Віталій Комарницький

Сьогодні, 12 серпня, в облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області.

«Нещодавно було знеструмлено декілька об’єктів водопостачання. Наразі ситуацію змінено, однак це тимчасове вирішення питання. Необхідні ефективні рішення. Люди не повинні залишатися без води через борги підприємств», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, відкриваючи засідання.

Про поточну ситуацію стосовно розрахунків за електроенергію підприємствами водопостачання Луганщини доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Також він поінформував присутніх щодо діючих тарифів на водопостачання та водовідведення, відсотків сплати населенням за спожиту послугу у містах і районах, а також акцентував на низькому рівні претензійної та позовної діяльності з боку підприємств.

Представники ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» та ТОВ «ЕНЕРА СХІД» звернули увагу на стан поточних розрахунків підприємствами водопостачання за електроенергію, а також на існуючу заборгованість минулих років.

Особливе занепокоєння викликає ситуація у містах Лисичанськ та Рубіжне, де підприємствами не тільки не в повному обсязі сплачені рахунки за спожиту у цьому році електроенергію й авансові платежі, а й порушені графіки виплати заборгованості, накопиченої до 1 січня 2019 року.

Зокрема, Віталій Комарницький доручив створити у Рубіжному міську комісію з розгляду питань господарської діяльності та фінансового стану житлово-комунальних підприємств міста, яка має обрати подальшу стратегію розрахунків з боргами Рубіжанського водоканалу. У вівторок має відбутися сесія міськради з питанням виділення відповідних коштів.

Низку доручень прийнято й щодо ситуації навколо ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Комісією також обговорені питання розрахунків водопостачальних підприємств у Сєвєродонецьку, Кремінній та Старобільську, які вирішуються у робочому порядку.